Zondagmiddag, 22 oktober 2023

PERSBERICHT

Muzikale theater middag: “Dream a little dream”.

Op zondagmiddag 22 oktober is er in de grote zaal van ’t Plein, Tongerloplein 1 te Udenhout een muzikaal theatermatinee verzorgd door de Duketown Barbershop Singers en de Ballroom Syncopators: een muzikale ontmoeting in een barbershop en een bar in de sfeer van de jaren ’20 / ’30 van de vorige eeuw. De jazzmuziek werd in deze ‘roaring twenties’ salonfähig en kreeg ook voet aan de grond in de bars en ballrooms van de grote hotels. De mode werd frivoler en vrouwen met korte kapsels, lange parelsnoeren en jurkjes met verlaagde taille, zogenoemde flappers, dansten de Charleston, de Baltimore en de Lindy Hop.

Het orkest de Ballroom Syncopators brengen u samen met het koor de Duketown Barbershop Singers terug naar de ‘roaring twenties’ tijdens een gevarieerd programma met muziek, zang, dans en entertainment met als titel: Dream a little dream.

Voor de pauze bent u er niet alleen getuige van hoe het orkest en het koor naast elkaar zingen en spelen en “last” hebben van elkaar maar er ontrolt zich voor uw ogen ook een romance, met tragisch-komische inslag, dat uiteindelijk leidt tot een samen zingen en spelen.

Na de pauze speelt het orkest jazzy dansmuziek, onderbroken door een optredens van de Duketown Barershop Singers, en bent u welkom op de dansvloer.

Aanvang 14.30 uur – 17.30 uur. Entree: € 10,00 incl. kopje koffie/thee. Kaarten te koop aan de kassa van ’t Plein of via de leden van het koor of orkest.

Het orkest Ballroom Syncopators o.l.v. Wouter Bombeeck is opgericht in 2005. Het orkest bestaat uit 13 instrumentalisten en een zangeres. Zij spelen in de traditie van de jazzy dansorkesten uit de jaren twintig, begin dertig, van de vorige eeuw. Het is een mix van de Amerikaanse jazz en de Europese salonmuziek. Zie ook: www.ballroomsyncopators.nl Het koor de Duketown Barbershop Singers is opgericht in 1990 en wordt gedirigeerd door Stef Fennis Het is een groep van 24 enthousiaste mannen die met veel plezier zich toeleggen op het beoefenen van barbershop zingen: een vorm van close harmonie zang. Zingen is voor hen niet alleen ´fun´ maar zij proberen ook het publiek te raken en te entertainen. Zie ook: www.duketownbarbershopsingers.nl

Persbericht om te downloaden.