Theo Brok

Theo Brok op klarinet / sopraan- alt- tenor- en baritonsaxofoon

Op 23 jarige leeftijd startte Theo zijn muzikale carrière met een studie op klarinet. In de loop der jaren, via een ware zoektocht, is zijn muzikale interesse radicaal verschoven van klassiek (harmonie) naar big band, soul en jazz. Het lidmaatschap als 1e klarinettist van de  Koninklijke Harmonie Orpheus moest eraan geloven. Al jarenlang speelt hij de tenorsax binnen de swingende saxsectie van de MID WEST BAND.

Van 2004 tot 2011 speelde hij mee in de Groove Machine (een vette soul/funk band met vocals en 3 blazers). Deze band kende spetterende party-optredens waarbij hij de saxofoonpartijen voor zijn rekening nam.

Via diverse orkestjes kwam hij in aanraking met de New Orleans stijl.

In oktober 2011 werd, onder zijn leiding, de Jazzy Swing Collection opgericht waaraan hij 10 jaar werkte. In november 2021 is dit orkest opgeheven. Slechts 4 maanden later ontstond vanuit een reünie-avond een nieuw vriendenorkest. Theo nam weer spontaan de muzikale en zakelijke leiding. Een passende naam werd bedacht: JAZZ for FUN.

Het New Orleans Jazztrio was 11 jaar lang (2008-2019) een prachtige mogelijkheid om de New Orleansmuziek te leren kennen en uit te dragen. Na het overlijden van zijn grote leermeester Jos Koster (banjo) werd de naam gewijzigd naar JAZZY QUARTET THE BUDDY’S en werd een nieuwe bredere muzikale weg ingeslagen. De meest recente actie is het lidmaatschap van dit salon – dansorkest de Ballroom Syncopators. Mooie oude jazzmuziek geschreven in prachtige arrangementen van de hand van Wouter Bombeeck.