Peter de Heus

Peter de Heus op sopraan- en altsaxofoon

Hij is op 12-jarige leeftijd begonnen op Altsaxofoon bij een Fanfare en heeft in de tussen liggende periode bij diverse orkesten (vaak gelijktijdig) gespeeld, variërend van Fanfare1), Showkorps1), Party band1), Big band1), Tiroler kapel2), Accordeon orkest1, 2, 3), Begeleiding orkesten1, 2),Harmonie 1) en Ballroom Orkest1, 4) in bijna alle voorkomende variaties en muziekstijlen.

In de afgelopen jaren heeft hij hiervoor gebruik gemaakt van:

  • Alt Sax1)
  • Klarinet2)
  • Toetsen (Synthesizer – E- Orgel) 3)
  • Sopraan Sax4)

Op dit moment speelt hij bij de Ballroom Syncopators lead Alt Sax en Sopraansax en bij een Harmonie Solo / 1e Alt Sax. Naast muziek maken vindt hij het ook leuk om muziek te bewerken en om te zetten en kan hiermee af en toe zelf het werk van Wouter bij het arrangeren wat vereenvoudigen.

De afwisseling tussen Harmonie en Ballroom orkest is verrassend en afwisselend van Klassiek tot swing en geeft hierdoor qua speel techniek, sfeer en energie een goede afwisseling. De door Wouter gecreëerde arrangementen en het samenspel met de andere Syncopators, geven hem veel uitdaging, energie en voldoening en hoopt dit nog lang te mogen doen.