Jan Peels

Zijn eerste ervaring op muzikaal gebied begon als sopraantje bij de “Scola Cantorum” van de Sint-Jans katedraal in Den Bosch en zong als zodanig o.a. in de Matheus Passion. Hij had in die tijd vioolles en ongeveer een half jaar pianoles. Door zelfstudie heeft hij zich verder bekwaamd in het pianospel. In de jaren 50 kwamen de eerste echte optredens, in een cabaretgezelschap, als pianoduo samen met zijn vriend.

In 1956 formeerde hij het “Duke City Sextet” met zang van Bob Smit. Dat orkest maakte jarenlang furore in verschillende dancings in Tilburg en omgeving.  

Door zijn werk aan de TUe  moest hij in 1967 verhuizen naar Eindhoven. Daar formeerde hij “THE orkest” dat door invloed van enkele Surinaamse leden “Los Agitatos De Molemos” is gaan heten. Hij speelde  daarin voornamelijk latin muziek. 

Maakte in zijn vrije uren zijn eigen vivrafoon  en speelt vanaf die tijd in diverse combo’s.

In 1988 werd hij, tot zijn verbazing, zonder ervaring op dat gebied, gevraagd als pianist in “Bigband Son” waarin hij toch ongeveer 20 jaar heeft gespeeld. Bigband Son veranderde later van naam, door sponsoring, in “HCS  Bigband” en nog later in “Bigband Connection”  Er zijn hiervan prachtige CD’s opgenomen.

Ondertussen enkele uitstapjes gemaakt naar de “Lighttown Bigband”, “Four Swing”,  en “APM Bigband”. In de loop der jaren ook ingevallen in verschillende bigbands in de regio. Hij speelde in de jaren 80 ook in “Jazztet” als vibrafonist. In 1999 terug verhuist naar Den Bosch. Van 2001 tot 2019 maakte hij deel uit van bigband “B-Flat”.  Speelt nu,aanvankelijk als vibrafonist, nu als pianist, in jazzformatie “Hangar 9”. 

Als lid van “Ballroom Syncopators”  sinds 2017 voelt hij zich als een vis in het water.  Met sommige  leden is ook “Sunny Swing” gevormd waarvan hij ook deel uit maakt. 

Jan Peels op piano