Josien van Och

Josien droomde er altijd al van om zangeres te worden en die droom is uitgekomen! Haar oudste broer leerde haar gitaar spelen en zij zongen thuis in de keuken samen met hun vader drie stemmige liedjes. Toen Josien 14 jaar was begon zij tijdens schoolfeestjes op te treden, daarbij begeleide zij zichzelf op haar gitaar. Met 16 jaar leerde zij een gitarist kennen en startte met hem een duo onder de naam “Peggy en Donald,” dat werd een succes!Peggy & Donald wonnen het destijds bekende “Cabaret der Onbekende” in Eindhoven, wat het duo een eerste platencontract opleverde, in 1968 en namen zij hun eerste single op. Later brachten zij nog een aantal platen uit in het Nederlandse kleinkunst genre, werkte met de Vlaamse Troubadour Miel Cools in Nederlandse en Belgische theaters. Als duo stonden zij ook een jaar lang de theater show / revue van de “Mounties Maximaal” en traden op voor radio en TV.  Na deze periode is Josien als solo zangeres verder gegaan. Volgde zang, dans, presentatie en bewegingslessen.
Songfestival in Oostende / België “Internationale Show trofee Yes” zangeres voor de Nederlandse ploeg samen met de groep, de Thumbleweeds en zanger Benny Neyman. Songfestival in Villach / Oostenrijk,  “Coupe d’Europe Musicale” zangeres voor de  Nederlandse ploeg samen met zanger Oscar Harris en EusonDe Bots Rood show: popmuziek / theaterstuk met de bekende Eindhovense band “Bots” o.l.v. Hans Sanders. Gezongen in de bekende pop en cover band: “Slipper”.Optredens in alle grote discotheken in Nederland en Duitsland Overgestapt naar haar grote liefde: de jazz muziek! Beroepsmatig gezongen in het “Dans, Sfeer en Jazz orkest van Theo de Vries. Optredens in binnen en buitenland; Frankrijk (Parijs) , Duitsland en Spanje Diner Dansants – Chique feesten en jazz festivals. LP opgenomen “Two in One. Concerten gedaan als vervangster voor Greetje Kauffeld met Big Band Connextion Jazz formatie: “Shiny Stockings” optredens in Jazz clubs, op Festivals o.a. in ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Breda , Oirschot etc. Jazz formatie: “Evergreen Swingtet” optredens op Jazz festivals in binnen en  buitenland, o.a. het bekende festival “Jazz by the Sea” Walcheren / Zeeland en het Festival “de Music “in  Frankrijk,  St.Martin de Valamas en Dagneux. Met dit “Evergreen Swingtet” heeft Josien 2 CD’s opgenomen “Highlights” en “Swingtime”
Josien gaat nu weer een nieuwe uitdaging aan met: de “Ballroom Syncopators” en treedt ook nog op met  haar eigen trio/kwartet onder de naam: ”Josien & Friends“