Annet Verkuil

Volgens haar moeder zong ze al in de box en of dat echt zo is, weet ze niet. Wel dat haar moeder en haar opa veel met haar samen hebben gezongen. Liedjes uit de jaren 20/30.

Als zangeres is ze begonnen binnen de Muloband in Zaltbommel en later  bij de Oscar White Jazzband. Daarmee heeft ze veel leuke  optredens gedaan. Tijdens een van die optredens,  een wedstrijd in Loosdrecht, adviseerde Herman Stok dat ze Franse chansons en jazz moest gaan zingen, ipv repertoire van Connie Froboes en dergelijke. Ze heeft daarna nogal eens opgetreden voor de radio en werd ook gevraagd door het Vara’ s Dansorkest. Dat heeft ze niet gedaan, omdat ze een leuke baan had en ook druk was met een toernee met een combo. Vaak viel ze in bij orkesten en bij Frits Katee en Huub Janssen. Dat was regelmatig op de 1e vrijdag van de maand in hotel Central in Den Bosch.

Door ziekte van haar  partner en de geboorte van haar zoon, is ze tijdelijk gestopt met zingen  en heeft Joke Bruis haar schnabbels overgenomen. Later, in 1983 startte ze weer als zangeres bij de Tin Town Dixieland Dukes  waarmee ze optredens deed in Hong Kong.

In 1988 kwam de Wooltown Jazzband in beeld. Vele optredens volgden waaronder een hoogtepunt in Ierland. Onlangs is dit orkest opgeheven vanwege ziektes en overlijden van een aantal leden. In Den Bosch trad ze vele jaren op met een combo van Harrie van Boven, waarbij ze ook Wouter Bombeeck leerde kennen. Dat was in het café van Thieu Camel. In die periode zong ze, gedurende 5 jaar,  ook met een dames trio, 20/er /30e jaren liedjes. Prachtig 3 stemmig, maar vanwege het ontbreken van vervanging kwam daar een eind aan. Nu zingt ze alweer meerdere jaren bij de Ballroom Syncopators, waarmee het heel goed naar haar zin heb. Ze treft daar fijne muzikanten en een fijne sfeer en dat vindt ze erg belangrijk.

Tenslotte zingt ze bij een combo van Jan Peels  en een combo in Zaltbommel, fijn easy listening stukken en Franse chansons, soms Nederlandstalig.  Ze hoopt het nog een tijdje te mogen doen want ze is van mening dat muziek de psycholoog buiten de deur houdt. Veel luister plezier!

Annet Verkuil vocaal
Foto's Cor Dekker